Friday, July 3, 2009

nilai's catch

Entry kali ni aku nak share dengan korang hasil "tangkapan" time aku pergi Nilai aritu. Tak banyak yang aku beli sebab bila sampai sana je jadi loklak sebab byk sangat kedai. Terus tak tahu nak beli ape. boleh?? ngeh.ngeh.ngeh.

Before this, mr.dearest tak suggest pergi Nilai since ada member dia cakap yang barang-barang kat Nilai lebih mahal berbanding barang-barang yang ada kat area Masjid India. Tapi memandangkan dah ada kat area kajang, kitorang decide pergi je dengan niat untuk tengok-tengok jeling-jeling, usha-usha aje. :D Ye lah sangat kannnnnnn!!

Last-last mr.dearest yang rembat beli dulu.Camno tu?? = 0

Orang laki ni senang kan kalu nak shopping. berkenan je terus amik. Kalau aku, sah-sah tak beli lagi. Nak survey dulu kan. Memanjang je survey. Esok lusa nak kahwin baru terhegeh nak mai beli. hahaha.Hoh. So, cincai-cincai mr.dearest beli bekas mengkung neh untuk gift tetamu.Mula-mula nak beli dalam 500 pieces. Tapi aku cadang beli 300 dulu.hehe. Aku tarik suh pergi tengok kedai lain pulak. Psst..!! skill takmo kasi mr.dearest cepat-cepat nak balik. lalala~

Inilah dia bekas mengkuang tu. Mr.dearest tak decide lagi nak letak ape kat dalam. Harga satu bekas mengkuang ni RM 0.50/piece. Oke la tu kan. Ada macam-macam kaler. Pink, purple pon ada. :)



Mende alah ni aku yang beli. buat apa aku beli pon aku tak tahu.Wuu!! Hahahha. Beli sebab bantal ni cam cantik comey je aku tgk.huhu. Size 12" x12". RM 13 1 set after aku nego. Harga asal RM15. Skil nego kene asah lagi. :P Ada macam-macam saiz dan bentuk kedai bantal ni jual.Best.

Ada lagi yang aku beli. Tapi ni je yg larat aku snap pakai kamera bodo hset aku. ahakz. Dah lama tak pakai camera canggih semenjak camera aku kena rembat. haihh. Apepon, nanti la aku upload lagi k.

Kesimpulanya, pergi Nilai ni tak de la rasa macam kene sembelih sangat pon. As long pandai nego dan jumpa kedai yang rasa affordable, kat situ la tempat kitorang akan buang duit.huhu. Lagipon, parking senang, kadai besar-besar, banyak choice, senang nak carik barang yang kita nak,blablabla~ ahhahahha. Kalau masjid india, parking payah, tawaf 7 kali belom tentu dapat pangkat Pak aji ngan mak aji huuu, payah cari kedai since tak setempat, crowded, ada bau-bauan :P, blablabla~ bak kata nabil, lu pikir la sdiri. tahahhahah :D

Oh! yang ni kain baju melayu jenis shantung silk yang kitorang beli kat Euro Moda aritu. Incase korang nak tau kain dia macam mana. :)


p/s: Aku display gambar barang dan harga kat sini supaya korang boleh tengok kualiti dan price barang incase korang pon tercari-cari barang yang macam aku beli ni. Jikalau ada price yang lebih murah leh la share and compare-compare untuk dijadikan rujukan. Mr. dearest pon nak pergi beli lagi nehhh. ahhahahha. :D

Panjang karangan aku arini. huhu.

jumpe lagi!!

Akadabra!! ~poof~

19 comments:

Fuchsia~ said...

kat nilai tu kalo rajin survey ada je tmt yg murah. ujung bln ni pun sy nak pegi sana lagi sbb dah alang-alang nak gi klang my bro nunang ^-^

NahWaL said...

hey kak. whens ur wedding?saja stop by. forgot where i got ur link. i link akak ok..;)

she said...

Fuchsia: yup, betul.kene rajin survey.. dtg pon kne berkali2. ahhahaha


Nahwal: hi nahwal. Lama lg kot.. erk.. lama x lama gak la tapi.boley?? :D

sila la link :)

k|ree said...

urmm..tak pernah dapat gi nilai lagi utk survey brg... :( kot la ada yang murah2 kan... :)

she said...

k|ree: xpnah pegi lagi ek. Pasni bley try pergi yekk :D

k|ree said...

she - insyaAllah,tengah bulan 7 nie nak balik kampung..nak settle hal kawin sket..perjalanan pulang..nak singgah juga nilai..insyaAllah..macam excited pulak nak gi sana..

she said...

jgn lupe list barang2 nak beli..!! hahahha. takut terlupa... coz saya salu mcm tu. kali ni nak pergi, kne list la :D

-yani- said...

awak.. beli bekas mengkuang kecik2 tu kat kedai yg mana ek?

-yani- said...

lagi satu..:)
kain shantung silk tu awk beli smtr berapa ek?

she said...

yani: saya beli kat kedai nama "super jati Enterprise". saya dah lupe lokasi dia. Tapi kalau pusing2 kat kawasan kedai2 akan jumpe kot. kedai dia actually banyak jual perabot2 jati. :)

kain shantung tu saya beli 38/meter after diskaun. Kalau tak diskaun 45/meter. Sekang euro moda ngah wat sale kan. epi hunting yek :D

Sha Pattinson said...

salam ..nak minta izin nak amik ur blogspot dkt blog saye bole kan ..tqvm

she said...

boleh.. tq :)

Sha Pattinson said...

wish aku dpt pegi nilai ..tapi tatau bila ..aku tyerjatuh chenda dengan bakul mengkuang tue murah pun murah kan ..aduw ..aceli ..nak simpan blog u kat tmpt blog saya bisa kan ... xoxo

Sha Pattinson said...

opss ruapanya udahh yeay! tqvm!

she said...

Sha: yup. dah diberi ijinn. silakan. ekekekek.

P/s: sha blog kamu private yek.Add me (herweddingdiaries@gmail.com)kalu xkeberatan.ngeee :D

Sha Pattinson said...

iya udah di letak skarang suda open ngak private tapi bakal private nanti ..

she said...

sha: owh. Kalo nak private jgn lupa add me yakk.:D

b a r | n e said...

salam :]

dropping by here, boleh brief sket tak area kedai yang u beli bekas mengkuang 50sen tu?

ingat nak borong utk isi telur, thanks ya ;]

she said...

bar|ne: hi, sorry.. saya pon dah xbape ingat lokasi dia.huhu. Tapi nama kedai die super jati enterprise. Kedai tu banyak jual perabot jati actually. lokasi dia memg saya totally lost.huhu. xpe. nanti kalau saya pergi lagi, nanti saya makesure balik lokasi nyeh okeh :)

Post a Comment