Thursday, July 9, 2009

aku TERRRRR daa....

Beberapa hari lepas, aku telah menjejakkan kaki ke Rantau Panjang, Kelantan. Kebetulan Pakcik aku nak pergi sana nak jumpa customer, aku ape lagi menyendeng la skali. ahhahaha. Saja nak survey apa ada kat sana. Alang-alang dah sampai sana, aku survey la gift-gift nak bagi kat tetamu kan. Banyak jugak barang-barang kahwin jual kat sana. Harga?? ermm. Aku tak tahu nak compare macamana. Tapi yang pasti aku cari barang yang dalam range budget aku yang aku rasa worth it untuk harga aku beli. Lagipon aku jenjalan nak cari idea untuk VIP gift aku. Bukan niat nak beli pon.

Tapi kalu niat tak menyimpang bukan aku la tuuuuuuu.wu!!

Aim punya aim, alahai.. ada satu bekas seramik yang aku berkenan!! Budget dah cantik tu. Pikir punya pikir, taknak nanti aku meroyan sebab menyesal tak beli. Takut tidur pon terjaga-jaga :P aku beli jek laaaa.



Ni dia seramik tu. Aku berkenan sebab kaler dia putih, size boleh tahan besar dan simple. Harga sebelum sesi tawar menawar RM45 untuk 20 pieces (RM 2.25/pieces). Tawar punya tawar tokey tu kasi jual kat aku RM1.50/piece. Dalam hati ni dah tergoncang-goncang kata beli!beli!beli! ahhaha. Aku excited sebab maksimum budget aku untuk beli VIP gift adalah RM2.50. Kira jimat banyak jugak la kan. Aku mitak 250 pieces. Tapi stok yang ada hanyalah 180 pieces. So aku angkut semua. Lagi balance vip gift baru nak men-diy. Kira ada dua jenis vip gift. Boley?? tahahhahah. :D

Tunjuk kat mr.dearest. Dia cakap sangat oke. Ngeee. :) Mr.dearest nak try carik kat Nilai. Kot ada leh tambah lagi sket. Kalu price dia murah mcm aku beli laaa.

Ape pon, dah setel separuh vip gift. Hoyehhh!!

Till next entry yek!!

Akadabra!! ~poof~

10 comments:

Ruby said...

ala..comelnya..nak jugak!!

Upcoming Big Day said...

comey seramik tu..
suka tgk...

she said...

Ruby: Tq. tak sia-sia beli ada org puji comey. hahahah :P Ruby org ane?? kalu kelate, sonang ler. leh p jek bebila. saya ni jenuh la nak dtg lagi. huihhh.

upcoming big day: somel ekk? Tq!! :D

cikin said...

hehehe.. btul tu.. kalo yg bekenan tu + rege pun dlm range budget kalo tak beli mau tak tdo malam dok menyesal.. 'napela aku tak beli ari tu'..hohoho..:P


p/s: cantikkkkkk la itu seramik.. shomelll jer..;)

she said...

cikin: btul!btul!btul! kalau dekat mungkin la kot leh pegi lagi esoknya. kalau jauh tempatnya. sape mau layan keinginan yg meronta2 tu kan?? haahhaha :D

Sharifah Zahira Syed Iedin said...

hebat dan cantik!

she said...

Sharifah Zahira: Masyehhhhh. :D

khairulhaya said...

halooss..

salam perkenalan..bantal yg cokelat tu comel la..ade color lain x erk selain color tu..

nak jugak!!!

she said...

khairulhaya: Yup byk kaler diee. Plain ade..corak bunga-bunga pon ada.. macam saiz taw!! :D

Anonymous said...

hi..sis i nk kawen this oct 2010...minat dgn bekas seramik ni..n harga dia..ckop ok..mmg bajet sy pon..bley tau..mn u beli sis...???tq

Post a Comment