Friday, August 19, 2016

mulai hari ini

Salam & Hi!

Lamaaaaaa sangat menyepi. Lama jugak x buka blog ni. That day, bukak balik dan baca balik post-post yg dulu mcm best pulak blog ni. Sebab ada banyak mende yg aku cerita dalam blog ni tapi dalam kepala aku ni langsung x ingat mende tu. Then, tetiba dtg rasa nk aktif blogging balik. Yup, untuk kenangan jugak, Tgk link-link kawan blogger dulu, Ada yg dh xde update, ada link yg dh mati andddd my highest salutation to whom those keep blogging till now.


ok peeps, have to pause writting now  and resume later ok. nak kne p mengasah skill mengarang dulu kasi tajam.

till then, bye

Friday, November 27, 2015

test line

test test 123.. hihi

Tuesday, September 11, 2012

how i mish my baby bloggie

sangat rindu nak berblog. rindu kat korang jugak. tsskkk. T__T

** nak create dan post entry pun mengagau mana nak click.-kesian-

Monday, October 31, 2011

lagi design pelamin cantik

Kali ni nak share design pelamin oleh butik nasha, Perak. actually owner butik nasha ni kakak kepada ofismate saya. So arini nak war-warkan lah kepada bride to be Perak maybe leh try survey butik nasha ni =)




wat majlis akad nikah pon cantik ni hehe






taraa.. dah di transform jadi tempat baby.hehe. Actually design ni dibuat untuk Majlis aqiqah anak saudara ofismate saya ni lah.





ni dia ofismate saya dengan anak saudaranya.




oh, lagi satu, persalinan yg dipkai oleh emelda semasa majlis kahwin beliau ni dijahit oleh mak ofismate saya ni. =)


so bride to be Perak, mungkin boleh masukkan butik nasha ni dalam list survey butik pengantin kamu =)

Butik nasha
NO 7, JALAN SCI 1/7, DATARAN SUNWAY, SUNWAY CITY IPOH 31150 TAMBUN, PERAK
No Tel Butik: 019-4227280






*********

pernah alami broadband selaju 30Mbps? >> try this

Papa John's set meals at RM9.90>> click here





Tuesday, October 18, 2011

pelamin menawan

pelamin simple tapi menawan dan cantik =)

ada bunga-bunga kat atas balang jernih yang berisi air berwarna.Ni adalah antara back up pelamin time saya nak kahwin dulu incase tak dapat pelamin yang ada panel tu.hehe. ada lagi sample-sample style bunga dan balang jernih ni dalam entri ni Cantik sebenarnya kan. 






bunga tangan pun cantikkkk =D

ini adalah majlis perkahwinan bekas isteri Radhi OAG. lagi gambar-gambar cantik mengenai majlis kahwin ni di beautifulnara.com =)

********
Kindergarten Percuma untuk anak anda, macam mana nak dapat? >> check here

Ajak member minum Teh Tarik dan dapat RM5 mobile reload >> teh tarik session

Wednesday, October 5, 2011

dua


dah masuk 2 tahun... Alhamdulillah =)


******
Here's one way to save on petrol & groceries... >> u need this

Tuesday, September 13, 2011

wedding nora


punya la lama nak boleh ke share wedding opismate ni. Majlis ni telah berlangsung bulan jun yg lepas.


Cantik dia punya pelamin.Gojes gitu. 




bergambar bersama opismate. (Saya belum sampai masa ni.)

pic ehsan from her fb

Tahniah buat nora! dan selamat berjuang di negara org =)


*************

Which do you Like: A Holiday, Luxury Handbag, or a full course French dinner? >>  decide here

Love eating #Magnum Ice Cream? Try this...

Wednesday, August 24, 2011

Salam Aidilfitri


Alhamdulillah..tahun ni raya kedua saya sambut sebagai isteri dan ianya lebih bermakna dengan kehadiran si comel tersayang yang semakin lincah. =)

Buat pembaca blog yang tak seberapa nak selalu update ni,

SelamaT Hari Raya Aidilfitri 

Maaf Zahir dan Batin =)

p/s: 
pergi  ke Jalan TAR berkereta,
Fullamak! shopping raya tak hengat poket dah burnt,
pulang berhari raya janganlah bersengketa,
kalau boleh biar lah ikut turn,


mintak ampun mitak maap.Pantun guro-guro =P

*****

Nak penyampai radio ERA dtg beraya??  Nak kuih raya + duit raya jugak?>> hantar jemputan anda disini 

sape nak AirAsia RM400 voucher?? click here

Monday, August 8, 2011

idea hantaran: buah-buahan.



1st time tgk orang buat hantaran buah-buahan ukir2 mcm buahan kat hotel. Menarik jugak kan. =)



*****************


dagu berlapis dan muka bulat?  T__T >> try this

Never Pay For Car Servicing For The Next 5 Years. >> by proton

Tuesday, July 12, 2011

majlis kahwin jiji

pertama kali hadiri majlis kahwin belah pihak perempuan dan lelaki pada hari yang sama. Fuhhh. Aku yang duk attend ni pon naik mengah walaupon jadik co-pilot je kat seblah dlm kereta tu. ni kan pulak pengantinnya. ye idak? hehee. =D


pelamin akad nikah 

Sebelah pagi merempit 7-8 biji kereta ke Sg. Buluh untuk majlis akad nikah. Seblom akad nikah mcm biasalah kan mukadimah oleh tok kadi dulu. Tapi punya la lama dia buat ulasan Dah boleh jadik ceramah plak. masuk angin dah aku nunggu tok kadi tu nak buat akad nikah. kha kha. mau je pergi potong cakap "ustaz, bende elok jgn lengah-lengah kan" kha kha. sib baik tgh pegang Rayyan. citt! alasan  =P

Pengantin lelaki merangkap sepupu husband. Berkat jadik pengapit time kitorang kawen dulu tup-tup dah naik pelamin =P




Seblah malam pulak majlis belah lelaki di dewan *lupe nama*  kat MARDI yang seblah UPM serdang. Makan secara buffet. Nak tambah byk kali pon bulih. kalau tak malu la. Makan pon sedap.=). siap ada persembahan ye. silat la. tarian.  Part paling best bila acara potong kek. 





time ni pasangan pengantin turun untuk potong kek diiringi dengan lagu "sempurna" nyanyian gita gutawa.Romantik la plak rasa.kuar asap kepol-kepol macam turun dari kayangan.(asap ke ape ek orang panggil? asap yg salu dlm cerita-cerita yang kuar bila buat experimen.hoho) Terbatuk-terbatuk aku tertelan asap kepol-kepol. *Meja paling dekat dengan generator yang kuarkan asap tu* =D. 


last penutup majlis ada acara karaoke. Pengantin lelaki punya la feeling nyanyi sampai pitam.huuuiii. Pitam sebab penat sangat kot kan. setel semua majlis dalam satu hari mana la tak blackout.huuu. Sebab pengantin lelaki pitam jugak la plan husband dan konco-konco nak tepek kek kat muka pengantin lelaki nya tak jadik. khakhakah. tu la mastermind tang yang tak elok. Tuhan marah. =P



Tahniah la untuk kedua-dua mem pelai. =)



* * * * * * * *

get free tickets to watch Chelsea take on the Malaysia XI here >> who will win?

shopping spree worth RM100,000?? Siapa yang tak nak dowh! >> shopping spree