Sunday, November 8, 2009

fresh flower cameron

ni quick update aka urgent update la memandang ramai yg request untuk contact person yg jual bunga dari cameron tu kan. hari tu aku beli 44dozen roses dan 2 bald baby breath (mkin byk beli.. leh la deal kasi murah skit.heheh) untuk hiasan buat hantaran, meja makan and bunga tangan. tu pon de lebih lagi. leh bagi2 kat tetamu yg dtg.Tak termasuk pelamin taw. bunga pelamin dari pelamin decorater tu senirik.

contact person: k.lisa
Phone : 012-4914700 (Handset)
05-4915255 (Office)
website: bunga segar

Info lain2:

1. Caj delivery: tgk jumlah bunga dan kat mana nak hantar.

2. Pls confirm dengan seller dulu ada tak delivery kat tempat korang.

3. Pls confirm dengan seller hari ape ada delivery bunga kat tempat korang. coz certain-
certain hari je ada delivery. bukan hari2. Tgk tempat delivery.

4. Untuk reminder korang: delivery tu bukan sampai ke pintu rumah korang taw, tapi akan
ada satu check point di mana korang leh amik bunga tu bila sampai kat tempat korang.

5. Reminder untuk korang jugak: make sure order bunga awal2 sekiranya tarikh wedding
kamu dalam lingkungan ada event2 penting kat malaysia ni macam hari raya ke, depavaali,
chiness new Year, etc. Coz that day, untuk majlis bertandang kat johor ritu ada event gak
time tu, aku nak order bunga tapi xcukup bunga daaa..kat cameron tu.lambat sangat order.
terpaksa bli kat PS.hehe

6. korang leh send kat email seller gambar contoh2 bunga yg korang nak incase xtaw nak cakap
kaler ape, bunga ape.heheh.

7. Better beli bunga dengan net nye skali untuk pastikan kudup2 tu cantik, selamat dan x
cepat kembang.


tips :

1. sampai je bunga kat tangan korang, letak bunga dalam baldi berisi air (separuh baldi)

2. nak bunga lebih tahan lama, beli food flower(kalu xsilap nama dia laa.aku pon dah lupe)
boleh beli kat kedai bunga Petaling street. Letak dalam baldi berisi air tu.

3. Rajin-rajinkan lah diri anda, spray dengan air bunga-bunga yg dah digubah.hehe



oh btw, ni info untuk cik Anonymous yg tanya pasa pinggan yg aku guna sebagai hantaran kt atas tuh. Actually pinggan petak pat segi itu adalah idea enchek asben ku. before this ingat nak guna kotk kayu yg ada ukir2 tu, tpi dia suggest guna pinggan-pinggan ni coz pas kawen boleh guna balik untuk letak ayam goreng, ikan goreng...huhu.. korang nampak takk?? tu maknanya dia suh rajin2 la aku masuk dapur untuk memasak.hoho~

Harga: RM14.90/piece atau RM16.90/piece. erkk.lupe daaa. tapi antara dua tu la. eheheh
Tempat beli: ikea. Mcm2 jenis and design ade. :)




P/s: Aku rase aku beli bunga ni murah pasal fresh flower bapak mahal kat terengganu. Incase korang yg kat KL maybe la ada byk option lain.hehe.apepon yg penting surveyy dulu!! :D

till next entry!!

Akadabra!!! ~poof~

19 comments:

modusoperandi111209 said...

slm
thanks ye. sgt2 membantu ;)

fAtrinA said...

thanx dear for ur entry ni ;o)

*shalala* said...

Hi She,
Leh tanya...bunga2 tu u cucuk atas ape? Then u bubuh atas pinggan putih tu dia x gerak2 ke? Sorry saya ni bab gubah2 bunga mmg fail :) Thx ya :)

pineappletart76 said...

wah,detailnye...thanx she! ^^
hopefully die leh anta kt seremban..

ctfza said...

awk.. thanks.. tersangat lah membantu :-)

Anonymous said...

it's me asking about the pinggan :D
tq gurl!

Aleiz said...

dear, bunga kat PS n dr cameron ni which one lagi murah?

Sha said...

she,smlm pegi tempat yg awk tempah pelamin tu kan,die pon ade citer psl hantaran awk.
pastu mak tunang kite ckp cam husband awk la,ok gak gune pinggan,leh gune lps kawen hehe

fazila said...

salam, sy minat sgt dgn idea gubah sendiri pakai fresh flower nih..sy ade tgk dkt page k.lisa tuh.die suggest pakai bunga gred A/A1 unutk elak bunga jd lebam bile tersepit/betindih.awk beli bunga jenis gred ape ek?

harzharun said...

she....im ur follower...bride to be org tganu...i br nak tunang..tp aiseh susah gak nak google sorng tnpa panduan idup..huhu...u plak lm x on9..susah nak tny la...xpe la ijuz nak tny ur wedding day make up tu wat katne?...n between surihafiz n makeupbylala mn lg best?..

Sha Pattinson said...

agak2lah kalau book bunga tue than send to saah bole tak???

she said...

modusoperandi111209 : welcome :)
fAtrinA: welcome:)
*shalala*: tgk entry terbaru i ek. :)
ctfza : welcome :)
Anonymous: hihi. harap2 dapat membantu :D
Aleiz : tgk next entry yek :)
Sha:wahhh.abg zol still ingat ekk.ahakz. mil u ngn asben i sependapat la plak kan. :D
fazila : tgk entry saya yg terbaru k :)
harzharun : harz, i mekap ngn kawan i. dia part time jurumekap. kalau nak contact number dia, leh email i k. herweddingdiaries@gmail.com. antara surihafiz ngn makeupbylala tu lak, i xpnah guna service diorg so.. i xleh nak rate la yg mana lg best. :)

she said...

sha: sha, maybe u leh try tanya akak tu dulu. x pon xsure ada tak. try la tanya dlu kan, mana taw kot2 ada. :)

Norfalisa Norman said...

Hai...thanks promote bunga kak lisa dlm web awk...

she said...

k.lisa: welcome k.lisa. hikhik :)

Norfalisa Norman said...

Kak lisa baru buka forum baru utk pelanggan2 berkongsi2 pandangan tentang hantaran...senang2 msk la yea...FYI bunga segar tu local punya...bkn imported...:)

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

hello dear, i nak tanya... bunga2 tu sampai on time seperti yg dijanjikan tak? and another thing.. all flowers in good condition? hope to hear from you...

she said...

k.lisa: noted =)
miss x: utk kes i, yes.kalu org len xsure la plak mcmmana. bunga pon sume in good condition.sebab tu seller suggest amik gred A1(lagi tahan lasak) dengan net nye skali utk protection bunga.maybe u can email the seller to get a better answer.:)

CJJune said...

The wedding favors and flowers are nice

Post a Comment