Tuesday, December 22, 2009

nimalep part 1

dah dekat sebulan rupanya aku x update.tak semengah je aku nk update sebenarnya. Internet kat umah aku ni makin menjadi-jadik lak lembapnye. "potong" baru tawu!! wuu!!!

dah sebulan lebih kawin tapi baru nak update pasal pelamin.hehe. watever~ :P

Part one, bercerita pasal pelamin, memg payah nak carik yg aku suka kat k.tganu neh. Tapi alhamdulillah jumpe jugak walaupon tak sebijik sebijan mcm yg aku nak la kan. Asalkan ada frame besar kaler putih tu pon mujur laa. Aseleheiii amik jek laaa. Tak payah ponin2 dah.

Tapi kalo tak dek gak, gamaknye pelamin aku rupe mcm kat bawah ni.Hehehe. Ni kire back up plan la. Back up harussssssss ade kan. Coz ape-ape boleh jadik dlm nak urus majlis ni. Simple je.hehehe. Coz aku suka yg simple2. aku tak bape nak suka yg serabut2. wat semak. hehe


Kerusi lak aku carik yg double seater yg leh kite duk sekali dengan suami kite. Senang nak nyendeng-nyendeng kat suami sambil wat aksi yg menyekit hahahaha.Berdarah mata OP :P

Lagi satu kerusi pengantin yg aku pilih takde tempat bersandar. Takpon tempat bersandarnya tak melebihi paras bahu.hehe. Motiff??? Motif dia, aku nak bunga-bunga kat pelamin aku tu nampak ada belakang aku. That's why aku lebih suka untuk tumpukan bunga-bunga tuk pelamin aku kat tengah pelamin berbanding kat tepi. Coz salu kat tepi payah jekk nak masuk dlm gamba. Melain kan gamba sipi la kan.hehe.


Contoh kerusi dah pilihan pelamin yg aku berkenan. :)


Aku suka pelamin kat bwh ni. Tapi aku kurang berkenan dengan kerusi jenis ni je. Memandang kalu Op amik gambar dekat2, latar belakang dia asyik masuk penyandar kerusi jak. Kalau zoom dari jauh baru la nak nampak deco-deco kat tepi tu kan. Tapi dlm keadaan gamba ber"zoom" yg agak jauh la.



Cube tgk gambar-gambar kat bawah ni, deco bunga-bungaan kat bahagian tengah. latarbelakang pengantin pon cam cantik jek kan.hehe. Kalau amik gamba mesti nampak ummphh je. kan Tak pernah fail lahhh. :) Coz, for sure, OP suka amik gamba bertumpukan pengantin yg kat tengah tu kan. Ni point of view aku laaaa. :) lain org lain taste kan??


Kredit kepada tuan punya gamba2 di atas yek :) . Sori, ni antara koleksi dalam folder aku yg dah bertahun aku kumpul yg ntah dari mana aku cilok. huhu


Sekian bebelan aku kali neh. nanti pelamin part 2, aku cite lak bape % pelamin yg aku idamkan dapat di translate dlm alam realiti.huhu ( yg entry yg entah bile lak tu kan) :P

jumpe gik!!

Akadabra!! ~Poof~

6 comments:

Riena said...

pelamin saya pon nk mcm ni jugaa..simple but nice kan? sangat di idam2kan....

faratul said...

wah..suspen je ek! cpat2 citer ek.. btw link kamu ye..

fAtrinA said...

mmg santek rekaan u tuk pelamin ;o)
thanx 4 info

bitsANDpieces said...

i like most of the pelamin...yg pelaimin panjang tuh sesuai je letak time nikah/sanding..well, sekarang ni less is more ye tak :P

she said...

Riena:sekg ramai yg suke simple2 :)
faratul:tq for linking me!!:)
Fatrina:welcome :)
bits: ye betul!! less is more :D

eisya layyinan said...

salam..blogwalking..
gambar pengantin yg background red roses tu my cousin zetty n her husband dan..
hehe..

Post a Comment