Wednesday, May 13, 2009

tak best langsung

Minggu lepas sangkakan boleh la keluar dengan mr.dearest untuk shopping sikit-sikit barang kahwin. Katanya org bekerja cuti sampai 3 hari kan, termasuk cuti Wesak hari tu.

ummm.Hampeh.

Rupa-rupanya mr.dearest kerja tiga hari straight. Sentap beb!! Aku dah siap list dah barang-barang yang kitorang nak beli. Siap berangan dah nak pergi Sogo pastu Semua House pastu Pavillion. Paling sakit hati, bila berangan tup- tup tak jadi.kembang kuncup lubang hidung aku menahan marah. hushhhhh.

Mr. dearest lak nak sedapkan hati aku, suruh pergi dengan teman-teman dulu. Survey katanya. Alahaii, teman mana la agaknya yekk. Aku bukan takde kawan. Cuma kawan-kawan aku tu semua yang dah berkeluarga. Takkan la aku nak seret diorang sekali dengan laki dan anak-anak kan.

Aku akui antara kawan-kawan sekolah aku dulu, aku antara yang lambat sampai seru. hahahaha. Yang lain semua dah selamat!! Selamat berumahtangga. Sedang mereka sibuk menghitung anak, aku pula sibuk menghitung hari untuk disatukan. hahahha. Apa-apa jek la.

Disebabkan tak best nak shopping barang kahwin sensorang, maka aku amik keputusan bertapa aje di rumah menonton astro dan sesekali menatap dinding serta siling rumah yang agak kelabu asap.

blerghh.



till then.


Akadabra!! ~poof~

5 comments:

m@Ri@ said...

samelah..my hubby kerja straight 3 hari..so sy melepak kat umah menghadap dinding tgk tv mkn ubat tidur..tu jelah cara habiskan waktu..

-yani- said...

len kali kalau nak ajak teman.. bitahu le
leh kite teman g survey sama2
:)
hehehe

she said...

maria: senasib la kite.huuuu.

yani: dah ada org ajak teman neh.masyehh atas pelawaan iteww. bye-bye mr.dearest. Rasa-in!! :P

Dayu said...

dulu mmg selalu geram kalau jadik gini
tapi bukan dia sengaja kan
tu lah, nak gi ngan kawan
masing2 ada urusan sendiri..

ada masa lagi kan
takpe la, kalau tak kena lah gi sorang
tapi mmg sgt tak best

she said...

btul tu dayu..geram. tapi ada masa lagi..hehe.

Post a Comment