Thursday, May 21, 2009

Kamu amat bertuah oke!

Aku tujukan ungkapan di atas untuk bride-to-be di kawasan KL , Selangor and lain-lain negeri kecuali Terengganu.huhu.

Korang perasan tak?Sumpah, aku memang perasan!hehe. Kamu ada banyak pilihan bridal yang boleh merealisasikan pelamin anganmu. Betul kan?

Aku pulak agak gusar dan tiada arah seketika apabila tiba part pelamin. Tiada mana-mana bridal yang aku nak aim. kalau surf di internet pun belum tentu jumpa. Mungkin ada dua tiga kerat, tapi pilihan pelamin tak menepati cita rasa aku. Sangat la tak up to date. Aku tak suka yang ada kerawang-kerawang dengan kain melilit-lilit bagai. :((

.BUNTU.

Nampak gayanya, surfing through internet untuk mencari perkhidmatan pelamin deco tidak begitu membantu aku. Terpaksalah aku terjah-menerjah setiap kedai pengantin yang ada di K.Terengganu nanti. Eeeeee!! Leceh la. Nak singgah satu-satu kedai tu satu hal, terpaksa mengadap muka kelat pemilik bridal pun satu hal jugak. Nak-nak yang suka pandang orang sipi-sipi ni kan.

blergh.

Tapi ada masa ke aku?? Turun naik KL-Trg amatlah memenatkan dan membuang duit jugak. huhu. Dugaan betul!!

Kesian kat haku!!! wuuu!!! :{


p/s: Aku nak pelamin fresh flower moden design.Mana nak gagau nih!. ada bakal pengantin yang sama negeri dengan aku tak? Kalu ada apa-apa info share la dengan aku yek. Karang ada gak yang nangeh belakang pelamin kerawang tuh. Choiiiiii! X

24 comments:

my hidden stories said...

tu lahh...i pun penah surfing kat tenet..mana2 butik pengantin kat terengganu yg best2(makeup) ..tapi tak jumpa..

last2..abg naz suruh i makeup sendiri jer masa sambut menantu tu..

i pun akur...

she said...

erk? ye ke? saya ada 2 contact maybe leh tlg cik hidden. Sorang mak andam sorang pak andam.Cantik jugak dia make up. neutral.ngee :D

my hidden stories said...

takperlah...thanks..lagi pun majlis kat umah abg naz tu kecil2 lan sajorr...

iolls siap beli bulu mata pelsu..sebab nak nak makeuo sendiri tau..

gigih tak i...??

she said...

wah!! respect la. saya memg xreti nak pkai sendiri bulu mata pelsu tuh. dh penah try n last2 give up mcm tu jek.hahahhah.

sape yg reti make up mcm u memg satu kelebihan. :D

nad nazira said...

u org tganu yerhhh?? saye pulak 'dapat' org tganu..hehe.. ;p

she said...

iyerkkk. saya plak lawan org Johor. berjiran la nanti kite yekk. ahhaha :P

hidden.wing said...

hi.

you can try http://shasmanizam.fotopages.com/

they're kuantan-based. my friend in dungun will hire them for coming wedding & the package about rm3k++ including 3 panel pelamin, 6 flower stands, bed deco, main table deco & many more, all using fresh flowers... and the price includes transport too :)

happy hunting!

she said...

woww!!! sgt berbaloi!! sgt teruja sekg nihh. thanks for the info hidden.wing :D yey!!

Dayu said...

tu lah
bridal2 ni tak mesra internet
kadang2 derang ada service yg best
tp kena dtg survey sendiri
tu la paling nyampah tgk org niaga yg perangai mcm tu
tu yg lebih suka deal dlm tepon je
lepas dh puas ati tgk website

she said...

btul tuh. maybe ada service yang gempak-gempak cuma belum ada yg betul-betul celik IT kot. hahhaa. boleh?? :P

fara said...

ouh org trg.. mmg, trg ngn kltn mcm ssh sikit nk cari bende kawen2 ni online :(

she said...

fara: yepp, org trg. :) Fara ore kelate ke?hehe.

p/s: nape takleh access pon blog fara ek?

Ruby said...

Banyak dah skang bridal house kat trg. Tapi kalau kot tenet memang tak jumpa. I just come back from Kt.

kalau nak fresh flower leh kontek anuar pelamin 0139805500. Paling glams kat Kt. But a lil bit pricey. Fresh flower pelamin, bilik, meja makan RM1800 sajork...

or cuba try amy pesona kat durian burong. arni nazira punya pelamin kat dia la..num tak ada. Kemas dan senang diskus.

she said...

haaa. memg duk tertanya-tanya gak sape yg wat pelamin arni nazira tu.ni dah taw sape leh la p survey2.hehe.thanks again ruby!! :)

Sha said...

she,ari tu sha blk trg ade la gak pegi 1,2 butik pengantin. Call anuar n pegi butik die,quite ok,die ckp leh discuss design pelamin,n yg fresh flower tu rm1800-pelamin only.utk bilik n meja mkn artificial flower.
try cari butik amy pesona tu,tp x jupe la.any info?

she said...

sha: saya x balik lagi. baru nak balik arini senin ni.huhu. fresh flower rm1800.erm. ada xdesign frame putih besar tu?

nanti saya dah blk n survey i'll let u know k sha. :D

Sha said...

u pon suke yg frame putih besar tu eh kekeke
sha pun.xdela tgk, tp bleh suggest kot.sha nk blk merdeka ni,ingtkan nak book trosla,sbb sha punye majlis time cuti skolah mac nxt year.

she said...

sha: a'ahh. me dah booked sha!! alhamdulillah. ada gak kat tganu frame yg mcm me nakk! :D

miSSMySoul said...

salam..leh gtaw x pak andam or mak andam yg leh makeup dgn bgs???sy pn owg ganu gak..susah la nk cari make up kat ganu..pelamin pn x berape nk cun..huhu

naja said...

heylo.. akak.. congrates!!

betol tuh..susah nk carik bridal yg mengikut citarase kt k.trg nih..

sy pun tgh survey jgk, malas nk berulang alik dr kl-trg.. ni pun harapkan surfing dr internet jer..

nway, bleh x bg bridal yg buat pelamin tuh? pleazz.. email to me : nj.is.naja@gmail.com

love said...

AMY PESONA memang best..sy kwin dlu ambk package kat dia la..the latest my brother ambk kat dia gak,puas ati sgt2..cantik

Diyana said...

kt mne amy pesona 2 ye.td ada gk g cari2 tp tak jumpala.ada spe2 blh bg direction?

she said...

try call contact no. ni dulu confirmkan tempat dia kat mana. address2 ni saya google. =)

D-925, Kampung Paloh Sungai Kiat, Jalan Kelantan, Kuala Terengganu, 20050
HP 013-986 4484

ATAU

No. A-1, Kampung Paloh Sungai Kiat, Kuala Terengganu, 20050
Tel & Fax 09-624 3609

Diyana said...

dh jumpa dh.tepi jln je rpenya :)

Post a Comment