Friday, May 29, 2009

borang kawen+ hiv test: boleh tolong kasi aku phm tak? huhu

Aiii aiii aii dah serabut kepala otak pikir pasal borang kawen dengan hiv test ni. Sebenarnya dah acapkali dah bride-to-be open table kes psal ni kat blog masing- masing . Tapi nape ekk aku harammm tak paham-paham jugak.

Actually aku confuse info yang aku baca dengan info yang ibu aku bagitau. Sebab ibu aku cakap sebelum ni akak aku nak kahwin, dia memg wajib kena buat hiv test kat terengganu. Alamak haii.. yang mana satu ni tuan kadiiiiiiii oii!! Saya nak kawen nehh. Tolong la permudahkan. :P

Tadi aku baca blog aziyana(bride-to-be jugak) skodeng-skodeng ikut tilikan aku, kalau tak silap dia pon orang Terengganu. hiv test buat kat kuantan. boleh jek buat kat mana-mana. Isk, ibuku neh, tak up-to-date lah.hahhahah.

Opss, akak aku baru je msg aku. Dia cakap memang kena buat kat Terengganu. Mana satu betul niii. Mencik arrrr procedur cengginiiiiiiii. Wat orang lemah semangat jek!! Wu!!

Korang ada pandangan tak?? Future hubby orang Johor(bekerja kat KL). Aku lak orang Terengganu(pon kat KL). So kitorang patut amik borang kebenaran kawen+ hiv test kat mana ekk?? *blurrr*

7 comments:

ainulfadz said...

surat kebenaran kawen kena buat kt negeri masing2.borang HIV pun ambik kt negeri masing2.tp test HIV tu blh buat kt mana2 je

nurul aziyana said...

she...borang nikah n hiv amik kt tganu tp hiv test tu blh buat kt maner2 aslkan hospital kerajaan..mmg dlm borg tu die listkan hospital2 di tganu tp blh buat kt mane2..jgn penig2 ok..borg jer just amik kt ganu..yana punyer ok jer..dh dpt kebnran kawen dh *mmg la dh dpt,khamis ni nk nikah..kalo xdpt,nayer namanya..ihiks*

she said...

ainul: Thanks for the info! :D

aziyana: haa. sama info mcm ainul. Kira sah la neh boleh wat kat mana-mana jek hiv test tuh. Just amik borang kat negeri masing-masing jek yek.Fuhh!! alhamdulillah. Setel masalah.thanks yana!! :D

yunayuni said...

hi she.
hoho saya pun blur masa nak kawen dulu tapi alhamdulillah lama2 paham jugak.

hiv test : anywhere asalkan govt.
during hiv test : bwk borang yang diambil dari pejabat agama negeri u

your hubby to be kena register di johor.dapatkan kebenaran and cop segala dokumen, then submit your borang to pejabat terengganu pulak (attach skali kebenaran yang your hubby to be dapat)

tak sure about tganu, tapi macam di kuantan ni, ambil masa 1 minggu nak siapkan kebenaran nikah.

insya allah semua berjalan lancar.

hope this helps.heheh.

and good luck!

she said...

yuna:owh, masa nk wat hiv test tuh kne bwk borg tu skali yek.thanks for the info yuna!! :D

ky said...

Mase saye kawen last month, hubby org kedah (dok KL)..tini mmg org KL..tp hubby amik borang kawen dekat pandan jerk sebab dah dikire bermastautin kat situ..

borang kawen & borang hiv amik di pejabat agama daerah tmpt tinggal..hiv test kate mane2 klinik kerajaan..if im not mistaken la..

she said...

y: owhh. hubby ky dah kire maustatin kat KL kira cam dah jadi org kl la kan.tu boleh amik borg tu kat kl kot kan. Future husband saya baru je 2 tahun transfer ke KL. :)

nyway, thanks ky sebab singgah and share info. :D

Post a Comment