Wednesday, September 2, 2009

panjang xpanjang jugak le..

Salam merdeka dan salam ramdhan kepada semua!! wahh mcm pembuka kata pembaca berita lak plak.hoho. Lama gila tak update kan aku neh. Rasa-rasanya dah boleh bersara neh.ahhahaha.

Aku sejak kebelakangan ni memang agak sibuk la sikit.Bertimpa-timpa pulak kerja yang kena buat. Tak cukup tangan dibuatnya. sekarang ni pon aku tengah letak reben kat kad-kad kahwin aku. Mau berpeluh jugak la ketiak den.hahhaha.

Puasa pertama hari tu, aku ngn mr.dearest pergi Nilai lagi. Nak tambah bakul mengkuang yg kitorang beli aritu. Tapi pusing punya pusing kan, kitorang still tak jumpa kedai yg kitorang beli aritu.huhu. Sori la buat kenkawan yg bertanya pasal lokasi kedai tu. aku sendiri pon confuse kt mana.huhu. Tak jumpa. Last-last ada satu kedai ni ada buat jualan murah sikit time tu. harga mengkuang tu rm0.50/piece gak. Tapi dia punye hasil kerjanya tak begitu kemas kalau nak banding dengan yg kedai 1st kami beli tu. Tapi memandangkan bulan puasa, kami dah xlarat nak pusing. just amik jek la. nanti dah deco nampak lawa la kot kan.huhu.

Perihal pelamin pulak. Aku dah booked pon. hehehe. Sangat sukaa. Deal dengan abg zol memg best!! berbanding ada satu kedai tu yg org ckp mcm agak fofular kan tapi kan mcm blur jek ngn pelamin2 yg up to date. hoho. Yang paling best harga dia memg jauh giler dari budget aku. k.hahahh Alhamdulillah. Boleh la duit tu p tang lain.ahhahaha.oke le tu. As long kedai abang zol ada petak-petak yg aku nak. Last kopek ni dlm k.terengganu. Belasah jek la. Yang penting tak payah penin kepala dah. ngeeeeee :D

2hari lepas pulak, g jenjalan kat jalan Tar and singgah kat Jakel beli langsir untuk bilik pengantin. Tengah sale la katakan. Aku memg nak beli langsir yg ada corak damask. Byk yang cantik-cantik. Tapi baju raya aku belom sempat beli lagi.huhu. Ingat nak beli yg dah siap satu dan nak upah jahit satu. Tapi tu la, semalam sempat tinjau kain langsir je. Mana taknya, jalan jem toksah ckp arr. Sampai jalan Tar pon dah pukul 6 petang. Buka pon dalam kereta jaaa. Kedai makan pon dah penuh org.haishhh. Puasa kali ni dah bape kali dah buka puasa dalam kereta.huhu.


kek cokelat beli kat Jalan Tar. setappp~~

till next entry yekk!!

Akadabra!! ~Poof~


4 comments:

Sha Pattinson said...

hehehee ..i pon ader pegi jln tar skali jerk ..masa g KL baru2 nih ..pew perpeluh juga dan nak tergugat gak iman ni hehehe ...rasanya raya tahun ini slow skit pk budget kawin lagi hehehe ...choc cakes tu sungguh mengujakan ..

Riena said...

wahhh... u beli kek nie?eheheh sedap gila kan?kek ni mg fames..kdg2 hari jumaat bkan bulan puasa dia selalu jual kat bawah office saya. Kalau dia x de kat Jalan Tar dia akan jual kat kawasan umah dia kat Jalan Cochrane tu...
RM 10 je kan? sedapnyaaaaaa

she said...

sha: i pon raya thn ni cam x excited jek.hoho. baju raya pon xsempat nak carik taw.

riena: i siap beli 2 bijik yekkk.hahahha. thn lepas dah penah bli.tu yg tahun ni bli lagik. memg sodapppp. i ni xsuke coklat taw!! tapi xtaw nape kek coklat ni boleh masuk tekak lak. :D

harzharun said...

thanx God sbb jupe blogger dr trengganu...susahnya i nak merantau seluruh pelusuk negeri kita ni kalo xde guidance...anyway, lom tlambat kot nak wish SELAMAT PENGANTIN BARU...n of kos...u blog ni akan jd blog-mesti-baca i tau..
ermm...more info sal ur pelamin ble?...wat kat mn ek?

Post a Comment