Thursday, April 30, 2009

segala mcm D.I.Y

Boleh tak kalau segala macam mak nenek wedding stuff aku nanti aku nak buat sendiri?? hahaha. Lagipun aku ni ape kurang nyeh! Agak kreatif orgnye. ehekk :P

Ni antara list2 yg pada awalnya memg aku rasa aku nak D.I.Y jek.

- invitation card
- vip gift
- gubahan hantaran
- pelamin
- bilik pengantin deco

Haihh!! Sumpah! Kalu aku reti menjahit, mahu saja aku yang jahit baju kahwin aku tu. :P tapi kudrat aku ni mampu ke nak buat semua tu?? Masa pon dah suntuk. Haih. Aku bukan apa, kalu boleh aku nak bagi yang terbaik untuk Hari Besar aku. Kadang-kadang datang angin kus-kus yang buat aku jadi kurang yakin dengan orang-orang kanan aku (org yang sanggup nak tolong aku lah). hehe.

Tapi setelah - + x / semua, aku cuba realisasikan untuk D.I.Y yang list di bawah ni dulu.Kalau ada kelapangan dan waktu yang terlebih, maybe akan kufikirkan yang lain plak.

- invitation card
- vip gift
- gubahan hantaran
- pelamin
- bilik pengantin deco

till then.

Akadabra!!! ~poof~


p/s: banyak yang aku boleh cut cost sebenarnya kalu aku amalkan D.I.Y neh. kan??

2 comments:

Dayu said...

mmg sgt byk boleh save kalua DIY
I have proved it
*dan boleh terlebih belanja kat tmpt lain*

paling boleh save
gubahan hantaran tu
buat je sendiri
kalau nak buat kad pun boleh je *mcm i*

she said...

ye.. saya pon mcm tu dayu. kalu boleh semua nak d.i.y jekk.huhu. Tapi tu la takut tak terbuat lak karang. sat g d.i.y ke mana, saya pon ntah ke mana. hahhaha.

Post a Comment